Enterprise LTSC

Enterprise Long Term Servicing Channel (LTSC) is een speciale editie van Enterprise die Microsoft niet bijwerkt met nieuwe functies. Enkel belangrijke (beveiligings)updates worden voor deze versie uitgebracht. Deze versie is bijvoorbeeld geschikt om gebruik van te maken als onderdeel van een medisch of industrieel systeem.

De verschillen tussen Enterprise LTSC en de standaard Enterprise-editie zijn onder andere:

  • Geen functie-upgrades ontvangen
  • Geen Microsoft Edge-browser (kan afzonderlijk worden geïnstalleerd)
  • Geen Microsoft Store-client
  • Veel ingebouwde universele Windows-apps ontbreken

Pro Education and Education

Pro Education en Education bieden dezelfde functies als respectievelijk de Pro- en Enterprise-edities, met uitzondering van het Long-Term Servicing Channel. Deze edities van Windows hebben configuraties die meer geschikt zijn voor schoolpersoneel, beheerders, docenten en leerlingen/studenten. Pro Education- en Education-edities zijn alleen beschikbaar via academische volumelicenties.

IoT Core/Enterprise

De IoT-editie van Windows is ontworpen voor apparaten met een vast gebruik. Voorbeelden zijn geautomatiseerde tellermachines, verkooppuntterminals en industriële en medische apparaten. Windows 10 IoT Core is een kleiner besturingssysteem dat is ontworpen om één app uit te voeren, terwijl Windows 10/11 IoT Enterprise een volledige versie van Windows Enterprise is met gespecialiseerde functies.

IoT en LTSC lijken op elkaar, maar zijn voor verschillende doeleinden bedoeld. LTSC wordt geïmplementeerd op een computer voor een specifiek proces. Het wordt geïnstalleerd door en gelicentieerd door het bedrijf dat het gebruikt. IoT wordt door de fabrikant ingesloten op een bepaald apparaat of apparaat. Een consument kan het apparaat kopen, maar de fabrikant heeft de licentie al gekocht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *