Met Windows 11 of hoger kun je niet alleen lid worden van een AD DS-domein, maar ook een apparaat toevoegen aan een Azure AD. Naast het maken van gebruikersaccounts in Azure AD kun je nu objecten hebben die apparaten in Azure AD vertegenwoordigen en kan je apparaten beheren die zijn toegevoegd aan een Azure AD vanuit de cloud.

Mogelijk wil je apparaten koppelen aan Azure AD in de volgende scenario’s:

  • If most applications and resources that you use are in the cloud. Als u al bepaalde cloudservices gebruikt, zoals Microsoft 365 en u van plan bent om uw andere workloads naar de cloud te verplaatsen, moet u de clientapparaten toevoegen aan Azure AD om toegankelijkheid en eenmalige aanmelding voor cloudservices te garanderen.
  • If you want to separate temporary accounts. Als u tijdelijke accounts afzonderlijk van uw normale accounts wilt beheren, zoals voor aannemers of seizoenarbeiders, maar u ze toch beperkte cloudservices wilt bieden, kunt u deze accounts in Azure AD maken en de apparaten van de gebruikers toevoegen aan Azure AD.
  • If you want to enable users to join their own devices to the organizational environment. Als u het BYOD-concept (Bring Your Own Device) ondersteunt en u wilt dat gebruikers hun apparaten kunnen koppelen aan uw bedrijfsomgeving, is Azure AD mogelijk de juiste oplossing. Dit is met name het geval in situaties waarin gebruikers niet-Microsoft-apparaten gebruiken, zoals iPads of Android-tablets die geen lid kunnen worden van een AD DS-domein, maar ze zich wel kunnen inschrijven in Intune en Azure AD.
  • You want to transition to cloud-based infrastructure met behulp van Azure AD en een MDM zoals Intune.
  • You have remote branch offices with limited on-premises infrastructure en u wilt deelnamemogelijkheden bieden aan werknemers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *