Microsoft Intune is een oplossing voor het beheer van (mobiele) apparaten in de cloud. Intune heeft namelijk een Intune admin center welke bereikbaar is via https://intune.microsoft.com/ .

Intune Company Portal

De Company Portal is beschikbaar zowel als een web applicatie als een applicatie voor desktops en mobiele apparaten.Gebruikers gebruiken deze portal voor het zelf beheren van apparaat-inschrijving en voor toegang tot toepassingen die de bedrijfsbeheerder publiceert. Ze hebben toegang tot de app via https://portal.manage.microsoft.com/ of door de Bedrijfsportal-app te installeren op Windows-, iOS- of Android-apparaten.

levenscyclus van Apparaatbeheer

Het beheer van mobiele apparaten volgt een levenscyclus. De levenscyclus van het beheer van mobiele apparaten bestaat uit vier fasen:

  • Enroll: In de fase Inschrijven registreren apparaten zich bij de beheeroplossing voor mobiele apparaten. Met Intune kan je zowel mobiele apparaten, zoals smartphones, als Windows-pc’s inschrijven.
  • Configure: In de fase Configureren helpt je ervoor te zorgen dat de ingeschreven apparaten veilig zijn en voldoen aan configuratie- of beveiligingsbeleidsregels. Je kunt ook algemene beheertaken automatiseren, zoals het configureren van Wi-Fi.
  • Protect: In de fase Beveiligen biedt de beheeroplossing voor mobiele apparaten doorlopende bewaking van de instellingen die zijn ingesteld in de fase Configureren. Tijdens deze fase gebruik je ook de beheeroplossing voor mobiele apparaten om apparaten compatibel te houden via de bewaking en implementatie van software-updates.
  • Retire: Wanneer een apparaat niet meer nodig is, wanneer het verloren gaat of wanneer het wordt gestolen, moet je helpen de gegevens op het apparaat te beschermen. Je kunt gegevens verwijderen door het apparaat opnieuw in te instellen, een volledige wisbewerking uit te voeren of selectief wissen uit te voeren waarmee alleen gegevens in bedrijfseigendom van het apparaat worden verwijderd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *