Microsoft Configuration Manager is een een krachtig hulpprogramma voor apparaatbeheer.

Met de Configuration Manager-clientinstallatie op een Windows-computer kan niet alleen de site het apparaat beheren, maar kunnen zowel de IT-beheerder als de eindgebruiker profiteren van wat het kan bieden.

Voordelen van de Configuration Manager-client

Aan de beheerderszijde kan je met de clientinstallatie de aanwezige software op het apparaat bijhouden, inventarisinformatie opgeven met betrekking tot hardware en de besturingssysteem- en *LoB-toepassingen beheren en implementeren. Dankzij innovaties in cloudbeheer zijn veel van deze functies niet langer beperkt tot gebruik binnen de netwerkperimeter.

*LoB-toepassingen: A line-of-business (LOB) app isĀ an app that you add to Microsoft Intune from an app installation file. Line-of-business (LOB) apps are commonly referred to as custom apps and in-house apps because they’re typically created by your organization. These apps support a specific purpose for your organization

Voor een eindgebruiker zijn enkele van de mogelijke voordelen een functierijke selfservicecatalogus van software waarmee de gebruiker software kan kiezen om te installeren en de mogelijkheid om zijn/haar werkuren te configureren om ervoor te zorgen dat onderbrekingen worden geminimaliseerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *