Aan Azure AD gekoppelde apparaten monitoren

Niet alle apparaten worden noodzakelijkerwijs vermeld in het Microsoft Intune-beheercentrum, alleen apparaten die zijn ingeschreven bij Intune. Apparaten die zijn toegevoegd aan het domein, maar die niet zijn ingeschreven bij Intune, kan je terug vinden in de Azure Portal.

  1. Meld u aan bij Azure Portal.
  2. Selecteer Azure Active Directory en selecteer vervolgens Apparaten.
    • Alle apparaten geeft een lijst weer van de apparaten die zijn geregistreerd bij of gekoppeld zijn aan Azure Active Directory (Azure AD).
  • Apparaatinstellingen bevat instellingen waarmee gebruikers apparaten kunnen koppelen aan Azure AD, lokale beheerdersaccounts, zodat gebruikers persoonlijke apparaten kunnen registreren en of MFA is vereist.
  • Enterprise State Roaming definieert welke groepen instellingen en app-gegevens op verschillende apparaten kunnen synchroniseren.
  • Auditlogboeken registreren alle activiteiten die wijzigingen hebben gegenereerd in Microsoft Intune. Auditlogboeken omvatten activiteiten zoals maken, bijwerken, verwijderen en toewijzen. U kunt auditlogboeken voor de meeste werkbelastingen van Intune bekijken. Controle is standaard ingeschakeld en kan niet worden uitgeschakeld. Omdat er veel controlegebeurtenissen kunnen zijn, kunt u deze filteren op basis van verschillende criteria of Graph API gebruiken om maximaal één jaar aan controlegebeurtenissen op te halen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *