Het is mogelijk gebruikers hun privé iPhones te laten inschrijven in Intune management. Zodra de gebruikerslicenties zijn toegewezen kunnen ze de Intune bedrijfsportal uit de App Store downloaden.

iOS-apparaten die bedrijfseigendom zijn

Voor organisaties die apparaten voor hun gebruikers aanschaffen, ondersteunt Intune de volgende inschrijvingsmethoden voor iOS-apparaten die bedrijfseigendom zijn:

  • Device Enrollment Program (DEP) van Apple
  • Apple School Manager
  • Inschrijving via Apple Configurator Setup Assistant
  • Directe inschrijving via Apple Configurator
  • U kunt iOS-apparaten die bedrijfseigendom zijn ook inschrijven met een Apparaatinschrijvingsmanager-account.
  • Device Enrollment Program. Organisaties kunnen nu iOS-apparaten aanschaffen via het Device Enrollment Program (DEP) van Apple. Met DEP kunt u een registratieprofiel draadloos implementeren om apparaten voor beheer in te schrijven.

Het Apple Device Enrollment Program (DEP) is een onlineservice waarmee de inschrijving en configuratie van Apple iOS-apparaten voor MDM wordt geautomatiseerd. Apple DEP is alleen beschikbaar voor apparaten die een organisatie koopt via Apple of geautoriseerde resellers om aan werknemers te leveren.

Voor het inschakelen van DEP-inschrijving moet je zowel de Intune-portal als de Apple DEP-portal gebruiken. Je hebt een lijst met serienummers of een aankoopordernummer nodig om apparaten voor beheer aan Intune toe te wijzen. Op de Apple DEP-website kan een beheerder vooraf apparaatinstellingen configureren, waaronder de toepassingen en bedrijfsservices waartoe elk apparaat toegang heeft, en instellen dat apparaten automatisch worden ingeschreven bij MDM. iOS-apparaten die zijn ingeschreven bij DEP vereisen geen handmatige configuratie en gebruikers hoeven nooit mdm-koppelingen te selecteren of de Bedrijfsportal-app te installeren om het apparaat in te schrijven.

U kunt inschrijving met DEP voor grote aantallen apparaten inschakelen zonder dat u ze hoeft aan te raken. U kunt deze apparaten rechtstreeks naar de gebruikers verzenden, net als iPhones en iPads. Als de gebruiker het apparaat inschakelt, wordt Configuratieassistent uitgevoerd met vooraf gedefinieerde instellingen en het apparaat ingeschreven bij beheer.

Supervisiemodus

Een iOS-apparaat in de supervisiemodus kan worden beheerd met meer besturingselementen. Daarom is het vooral handig voor apparaten in bedrijfseigendom. Intune ondersteunt het configureren van apparaten voor de supervisiemodus als onderdeel van de DEP. Het wordt aangeraden de supervisiemodus te gebruiken, ook al is er meer configuratie vereist in vergelijking met andere iOS-inschrijvingsmethoden. Hiermee heb je toegang tot veel beleidsinstellingen in Intune die anders niet beschikbaar zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *