Je kunt gebruikers hun persoonlijke apparaten laten inschrijven voor Intune management (BYOD). Zodra Je aan de vereisten hebt voldaan en gebruikerslicenties hebt toegewezen, kunnen ze de Intune-bedrijfsportal-app downloaden uit de Google Play Store en de inschrijvingsinstructies in de app volgen.

Voer de volgende stappen uit om een Android-apparaat te registreren met behulp van de Bedrijfsportal:

  1. Installeer de gratis app Intune-bedrijfsportal via Google Play.
  2. Open de app Bedrijfsportal.
  3. Tik in het aanmeldingsscherm van de bedrijfsportal op Aanmelden en meld u vervolgens aan met uw werk- of schoolaccount.
  4. Volg de instructies in de Bedrijfsportal. De eindgebruikerservaring kan variëren, afhankelijk van het beleid dat is toegewezen aan de gebruiker en/of het apparaat.

Android Enterprise

Android Enterprise-beheer maakt het eenvoudiger om het bereik van het beheer voor een bepaald apparaat te definiëren. Dit is handig bij het afwegen van welke informatie wordt beheerd door IT en wat wordt beheerd door de gebruiker of eigenaar van het apparaat.

Android Enterprise-werkprofiel. Intune helpt je om apps en instellingen te implementeren op apparaten met een Android-werkprofiel om ervoor te zorgen dat werk- en privégegevens gescheiden zijn. Na de inschrijving zijn beheermogelijkheden alleen van invloed op het werkprofiel dat tijdens de inschrijving op het apparaat wordt gemaakt. Gebruikers kunnen elke gewenste app aan de persoonlijke kant van het apparaat installeren. Beheerders beheren en bewaken apps en acties die bij het werkprofiel horen. Android-werkprofielen worden alleen ondersteund op bepaalde Android-apparaten.

  • Toegewezen Android Enterprise. Voor apparaten in bedrijfseigendom voor eenmalig gebruik, bijvoorbeeld voor digitale ondertekening, het afdrukken van tickets of inventarisbeheer. Beheerders vergrendelen het gebruik van een apparaat voor een beperkt aantal apps en webkoppelingen. Ook wordt voorkomen dat gebruikers andere apps kunnen toevoegen of andere acties op het apparaat kunnen uitvoeren.
  • Android Enterprise volledig beheerd. Voor apparaten in bedrijfseigendom voor één gebruiker, die exclusief worden gebruikt voor werk, niet voor persoonlijk gebruik. Beheerders kunnen het hele apparaat beheren en beleidscontroles afdwingen die niet beschikbaar zijn voor werkprofielen.

Als je Android Enterprise wilt instellen, moet je je Intune-tenantaccount koppelen aan je beheerde Google Play-account en een inschrijvingsprofiel instellen op basis van welke beheermethode wordt gebruikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *