Application deployment planning consists of three phases: managing application inventory and compatibility, packaging applications, and providing life-cycle support.

Application inventory and compatibility

Het is belangrijk inzichtelijk te krijgen hoeveel verschillende applicaties er worden gebruikt binnen een bedrijf. Ook voor welke doeleinden, welke versienummers en door wie speelt een belangrijke rol. Je wilt er waar mogelijk voor zorgen dat bij een eventuele OS update, bijvoorbeeld van Win10 naar Win11, alles precies hetzelfde blijft werken. Een voorbeeld van een handige tool om dit in kaart te brengen is Microsoft Intune Suite.

Application packaging

Bij application packaging wordt het installatieproces van applicaties geautomatiseerd. Dit gebeurd door middel van silent installation commands. Simpelweg betekend dit dat er niet op iedere pc een persoon een gehele wizard hoeft door te lopen om een programma met de juiste instellingen te installeren. Zo kan een gebruiker een aanvraag doen voor een applicatie aan een beheerder. Als dit wordt goed gekeurd wordt het automatisch om de juiste wijze op zijn computer geïnstalleerd.

Application delivery

Bedrijven hebben verschillende mogelijkheden om applicaties uit te rollen. Zo kun je ervoor kiezen dit te doen om basis van group membership bijvoorbeeld. Andere mogelijkheid is het aanbieden van een bedrijfsportal waar werknemers bij kunnen en On Demand applicaties kunnen installeren.

Ook moet er nagedacht worden over het gebruik van privé apparaten. Zo is het tegenwoordig een normaal iets dat werknemers hun privé smartphone gebruiken met daarop een Outlook app om hun zakelijke email te kunnen benaderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *