Method 3: Azure AD join (OOBE)

Deze inschrijvingsmethode doet hetzelfde als methode 1, met één uitzondering. Het apparaat wordt geregistreerd tijdens de Out of Box Experience (OOBE) en niet via de app Instellingen . Het apparaat wordt Azure AD toegevoegd door Setup voor een organisatie te kiezen en een werkaccount te gebruiken om aan te melden. Als je Azure AD Premium-licenties hebt en je Azure AD tenant automatische inschrijving voor Intune geconfigureerd, wordt het apparaat ook ingeschreven bij Intune. Deze methode wordt gebruikt wanneer je directe toegang nodig hebt tot uw gebruikers en hun apparaten. Het apparaat wordt ingeschreven bij Intune en ontvangt apps en configuratie van Intune. De versie van Windows wordt doorgaans bijgewerkt naar de Windows Enterprise-editie met behulp van een Intune profielinstelling.

Method 4: Azure AD join (Autopilot – user-driven deployment mode)

Deze inschrijvingsmethode doet hetzelfde als methode 2, met enkele uitzonderingen. Het apparaat wordt geregistreerd tijdens de Out of Box Experience (OOBE), die is aangepast en niet vanuit de app Instellingen. Veel van de OOBE-schermen kunnen worden overgeslagen om ervoor te zorgen dat de installatie voor eindgebruikers soepeler verloopt. Indien geconfigureerd, wordt het bureaublad eerst weergegeven aan de gebruiker wanneer de geïnstalleerde software en het beleid worden toegepast.

Deze methode heeft de voorkeur voor het inschrijven van apparaten in Intune, maar hiervoor zijn Azure AD Premium-licenties vereist en uw Azure AD-tenant heeft automatische inschrijving voor Intune geconfigureerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *