Methode 5: Azure AD join (autopilot-modus voor zelf-implementatie)

Deze inschrijvingsmethode doet in principe hetzelfde als methode 4, met één uitzondering. Hiermee kunnen alle OOBE-schermen worden overgeslagen nadat het apparaat voor het eerst is ingeschakeld. De Azure AD join en Intune inschrijving zijn volledig geautomatiseerd zonder tussenkomst van de gebruiker.

Dit type inschrijving is voornamelijk bedoeld voor apparaten zonder gebruiker, zoals kiosken, maar kan ook worden gebruikt voor normale gebruikers. Je kunt een gebruiker vooraf toewijzen aan een apparaat, zodat de gebruiker alleen een wachtwoord hoeft op te geven. Deze installatie-ervaring is het meest gestroomlijnd in vergelijking met de andere methoden.

Method 6: Enroll in MDM only (Device Enrollment Manager)

Deze inschrijvingsmethode lijkt op methode 3, behalve dat deze wordt uitgevoerd door IT-beheerders met behulp van een speciaal type account: een DEM-account (Device Enrollment Manager). De apparaten worden ingeschreven en voorbereid door gebruikers voordat ze worden uitgedeeld. De DEM registreert het apparaat, meldt zich aan bij de bedrijfsportal en installeert de apps die de gebruiker vereist. Met dit account kunnen maximaal 1000 apparaten worden ingeschreven bij Intune. De IT-beheerder die de inschrijving uitvoert, moet toegang hebben tot lokale administratorreferenties om de inschrijving te voltooien vanuit het menu Instellingen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *